Новини

FIAT NEW 500 ОТРИМУЄ НАГОРОДУ RED DOT AWARD 2020

16.10.2020

Церемонія нагородження Red Dot Awards 2020 пройшла онлайн. Fiat New 500 отримав нагороду в категорії «Design Concept», одну з трьох конкурсу «Red Dot Design Award».

Бажані нагороди були вручені міжнародним журі, що складається з 21 найбільш відомих професіоналів в області дизайну в світі. Новий міський автомобіль Fiat отримав нагороду за відмінний унікальний дизайн і здатність виділятися серед конкурентів. У 2019 таку ж нагороду отримав концепт Fiat Centoventi.

Олів’є Франсуа, президент Fiat Brand Global, зазначив: «Отримання нагороди Red Dot Award наповнює мене гордістю, бо 500 завжди йде в ногу з часом. Він змінюється, коли змінюються соціальні потреби. Те ж саме відбулося і з третім поколінням 500-го, оскільки очікується, що воно буде відповідати новим вимогам людей до мобільності. Fiat New 500 був задуманий, спроектований і побудований в Італії з автентичністю продукту, виготовленого з любов’ю в домашніх умовах. З самого початку проект New 500 переповнив весь бренд Fiat своїм позитивом, привносячи в нього енергію і творчість. Ця італійська творчість, яка зарекомендувала себе на основі 63-річної історії і успіхів, привела до створення абсолютно нового, повністю електричного, високотехнологічного і підключеного автомобіля, але завжди 500-го: приголомшливого, харизматичного і стильного зі здатністю надихати на зміни, стати об’єктом прагнення до мобільності з нульовим рівнем викидів в чистому стилі Dolcevita».

Об’єкт бажання в неповторному стилі 500. У той час, коли очікується, що мобільність буде більш екологічною, підключеною і автономною, з усе більш строгими правилами, третє покоління Fiat 500 знову виходить на перший план, приносячи з собою весь свій дизайн і задоволення від водіння . Це не просто революція, це «реінкарнація» духу, здатного надихнути на оновлення. Насправді, для справжньої революції недостатньо норм і правил, необхідно щось культове і красиве: новий Fiat 500.

За словами Клауса Буссе, глави відділу дизайну FCA в країнах Європи, Близького Сходу і Африки: «Наша мета при створенні Fiat New 500 полягала в створенні електромобіля з душею, в дизайні якого яскраво виражений італійський підхід до стилю і відчуття, що можна побачити в скульптурному тренді Нового 500, в його «очах» – фарах – і в його інтер’єрі. Ми хотіли створити унікальний продукт, що виражає італійський дух того, як Італія як нація і Fiat як бренд можуть творити сьогодні. Отримання нагороди «Red Dot Award» – велика честь для всієї команди, яка працювала над проектом New 500».

Премія «Red Dot Design Award» з’явилася в 1955 році і згодом стала однією з найпопулярніших нагород в світі промислового дизайну. Нагорода «Red Dot Design Award», розділена на три великі категорії (дизайн продукту, комунікаційний дизайн і концептуальний дизайн), охоплює всі компанії, де дизайну приділяється велика увага. Міжнародне журі, що складається з незалежних дизайнерів, викладачів і журналістів, оцінює проекти за такими критеріями, як інновації, формальна якість, функціональність і стійкість. В цьому році було отримано понад 4100 заявок з 52 країн, 187 з цих проектів отримали нагороди.