Новини

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, PANDA! ДРУГИЙ ВІДЕО РОЛИК, ПРИСВЯЧЕНИЙ 40-РІЧЧЮ АВТОМОБІЛЯ FIAT

20.07.2020

Подорож по 40-річній історії Panda триває. Після зупинки в «світі двигунів» друге відео, присвячене легенді Fiat, поглиблюється в дизайн, характерний для трьох поколінь міських автомобілів Fiat.

Обговорюючи цю історію, Лука Наполітано, глава сектора EMEA брендів Fiat, Lancia і Abarth, і Клаус Буссе, керівник FCA EMEA Design, аналізують італійськи дизайн і стиль Panda – ідеальне поєднання практичності, функціональності і емоційності.

«Успіх автомобіля є результатом виграшної стратегії і спалаху стилістичної інтуїції в результаті дослідження нових тенденцій смаку і нових потреб клієнтів», – говорить Лука Наполітано. «По суті, це складна формула, ефективність якої перевіряється найсуворішим суддею – часом. Як це сталося з Fiat Panda, якому в цьому році виповнюється 40 років, які втілилися в трьох поколіннях з численними технологічними і комерційними рекордами. Panda також є відображенням повсякденного зв’язку з автомобілем: більш безпосереднього, більш невимушеного. Досить тільки подумати про 7,8 млн. примірників, випущених на сьогоднішній день, при цьому в першій половині цього року Panda разом з Fiat 500 був визнаний безперечним лідером європейського сегмента А. Після запуску гібридного двигуна було продано майже 59 900 одиниць Panda і досягнута частка ринку 17,1%, що на 2,3 відсотка більше в порівнянні з попереднім роком».

Ось такий він, Panda, міський автомобіль, який з моменту свого створення зумів здивувати, пропонуючи рішення для найрізноманітніших потреб. Багатофункціональний, простий і інтуїтивно зрозумілий, доступний і економічний автомобіль. Одним словом, безпомилковий автомобіль Fiat.

«На своєму дебюті в 1980 році Fiat Panda став відомий як чарівна скринька, наповнена оригінальними, геніальними і дивовижними ідеями», – говорить Клаус Буссе. «Panda створений для того, щоб ним користувалися, щоб його відчули, а не тільки щоб їм милувалися. Це типовий об’єкт дизайну, який цінується за свою функціональність, а також за свій стиль. І саме тому він підкорив серця всіх».

До секретів успіху Panda відносяться її компактні зовнішні розміри, великий внутрішній простір, яке можна відрегулювати для будь-яких вимог до перевезень, великий асортимент двигунів і безліч колірних комбінацій. Всі вони укладені в знайому, міцну і надійну «форму», випромінює чарівність та дружелюбність. Не випадково Panda є найпопулярнішим автомобілем серед італійців, а також серед багатьох інших в Європі, хто вибрав його в якості «компаньйона» для своїх щоденних поїздок. Panda – це міський автомобіль, але в той же час це маленький позашляховик, хоча в той час ніхто навіть не знав, що таке позашляховик. І потім він стає дійсно нестримним в моделі 4×4.

Зрештою, це частина ДНК компанії Fiat, яка пропонує оригінальний стиль і функціональність в поєднанні з розумними рішеннями, які спрощують і покращують життя на борту. Аналогічно для Panda, який розвивався з плином часу, завжди залишаючись вірним собі, в ідеальному балансі між формою і функціональністю. Міський автомобіль Fiat з покоління в покоління переосмислює свій власний стиль, ніколи не втрачаючи при цьому з уваги свою індивідуальність, але, перш за все, ніколи не втрачаючи універсальність. Фактично, Fiat Panda є функціональним символом лінійки, з його характерними елементами дизайну, які відразу дозволяють дізнатися, що це Panda, незалежно від серії або року реєстрації: від складних сидінь до внутрішнього простору, який можна заповнювати, як ви побажаєте, від поясної лінії до передньої панелі, до простого і інтуїтивно зрозумілого розташування органів управління, що робить водіння завжди приємним і безпечним.

Найближчим часом Fiat Panda продовжить дивувати. Його інноваційний характер служить постійним джерелом натхнення для дизайнерів Centro Stile, які працюють в команді в пошуках розумних і ще більш функціональних рішень для міського автомобіля майбутнього. Результатом одного з їхніх численних творчих процесів став Fiat Concept Centoventi – реакція Fiat на стійку електричну мобільність завтрашнього дня, яка ґрунтується на більш ніж 120-річній історії.

Подорож в історію Fiat Panda на цьому не закінчується. У третьому відео-інтерв’ю ми поговоримо про Smart Solution. Залишайтеся з нами!