Новини

FCA бере участь в 100 випуску легендарного«Targa Florio»

16.08.2017

100-й випуск легендарного «Targa Florio», гонки найстаріших гоночних автомобілів в світі, були проведені на Сицилії 5-8 травня. Спочатку турнір був замовлений, профінансований і організований магнатом Вінченцо Флоріо з Палермо з метою встановити “практичні і точні критерії для оцінки автомобіля для подорожей″. Гонка проходила в різних формах з 1906 року. Організована автомобільним клубом Палермо у співпраці з Автомобільним клубом Італії вона складалася з чотирьох подій в одному: ралі Targa Florio, ралі Targa Florio Historic, Targa Florio Classic і Targa Florio Historic Speed.
Бренд Fiat є завершенням команди FCA на цьому престижному пам’ятному заході, і з’явиться з моделлю 124 Sport Spider (1970) для участі в Targa Florio Classic. Створена в 1966 році, ця еволюція седана Fiat 124 в версії Spider була спортивним автомобілем, в який всі закохувалися з першого погляду, завдяки її вдалій конструкції, розробленої в Pininfarina, і яка займала високі місця в своєму класі в перегонах «Cursa» наприкінці 60-х. 124 Spider оснащений п’ятиступінчастою механічною коробкою передач, має двигун об’ємом 1438 см3 з подвійним розподільним валом і дискові гальма на всіх чотирьох колесах. Американці були в захваті від пропорцій і яскравого італійського стилю Fiat 124 Spider, а також від його водонепроникного м’якого верху, який дуже швидко відкривався безпосередньо з місця водія. Понад 200 000 одиниць було випущено в період з 1966 по 1985 рік, і більш ніж три чверті з них перетнули Атлантичний океан.

Крім того, до свого «попередника» приєднався новий Fiat 124 Spider, чий передовий стиль відрізняється класичною красою історичного автомобіля, не змінюючи його суті. Віддаючи данину культовому автомобілю, чиє ім’я він носить, новий Fiat 124 Spider продовжує традиції свого знаменитого предка і передає свій класичний стиль і продуктивність новому поколінню. Новий Fiat Spider оснащений надійним 1,4-літровим турбо-двигуном з чотирма циліндрами з технологією MultiAir, яка забезпечує 140 к.с. і 240 Нм крутного моменту, і доступний з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

І, нарешті, два нових Doblò марки Fiat Professional роблять свій дебют на Тарга Florio в версії мобільної майстерні. Вони супроводжують автомобілі колекції FCA під час заходів в різних країнах. Ця підтримка буде забезпечена для нової структури протягом 2016 г. Вона була створена для роботи з координації всіх дій компанії в світі історичного автоспорту. Термін «Спадщина» був обраний саме через його подвійний сенс – «спадщина» і «спадок», так як він символізує цінність історичного досвіду, який є не тільки активом компанії, але також є пам’яттю про історію та культуру всієї країни.