Новини

FCA Завод в Мельфі отримав престижну німецьку премію

16.08.2017

Завод FCA в Мельфі був удостоєний престижної нагороди світового рівня «Special AwardOEM: SMART Digital Operations» (спеціальний приз за цифрові виробничі операції). Це сталося після аналізу та оцінки, виконаних комісією експертів, відібраних німецьким журналом «Automobil Produktion» і консалтинговою компанією Agamus Consult.

Починаючи з 2006 року, понад 1000 виробничих підприємств в більш ніж 17 країнах, в тому числі Німеччини, Франції, Іспанії, країнах Бенілюксу та Італії брали участь у відборі на заповітний трофей, один з найважливіших в Європі.

Щороку після першого аналізу опитувальних листів, що надходять з установ різних країн, проводиться відбір кандидатів в різних категоріях. Процес відбору також включає в себе тестування на заводі, спеціальні зустрічі та бесіди, під час яких поглиблено вивчаються і перевіряються дані, зібрані за допомогою запитальників.

Зокрема, аналізується система виробництва і її застосування на заводі, з перевіркою того, що принципи ощадливого виробництва, особливо в плані якості, технічного догляду, матеріально-технічного забезпечення і розвитку персоналу дійсно застосовуються з послідовністю і сталістю, щоб створити робочу середу, яка підтримує структурований і ефективний процес безперервного вдосконалення і систематичної утилізації відходів. В кінці цього суворого процесу оцінки спеціальне журі від Agamus Consult вибирає переможців.

Мотивуючи присудження премії заводу в Мельфі, комітет з оцінки підкреслив   систематичне послідовне впровадження методів виробництва світового класу (World Class Manufacturing – WCM) в якості попередньої умови для реалізації цифрової моделі виробництва (SMART Digital Factory).

Експерти також відзначили, що високий рівень, досягнутий в ощадливому виробництві, став основною вимогою для розвитку «промисловості4.0», тобто повна автоматизація і взаємозв’язок виробничих процесів. Вирішальними стали інноваційні рішення практично у всіх аспектах виробничої системи WCM, а також організація змінної роботи з 20 змін в тиждень і підготовка персоналу у заводській академії WCM.

Група FCA отримала в останні роки безліч престижних нагород в області ощадливого виробництва автомобілів: зокрема, в 2012 році нагороди був удостоєний завод в Помільяно, а в 2015 році завод в Верроне. Ці результати були досягнуті завдяки підходу до практики WCM як невід’ємної у виробничій системі, яку використовує FCA.   Це важливе визнання, за словами Альфредо Ледджеро, керівника виробництва для ринку ЕМЕА групи FCA, віддає належне всім жінкам і чоловікам, які працюють в Мельфіі які в останні роки допомогли перебудувати завод, щоб зробити епохальний прорив, необхідний для підтримки нової виробничої стратегічної мети заводу, який в даний час виробляє Jeep Renegade, 500X і Punto. Через WCM в Мельфі були прийняті найсучасніші стандарти, які сьогодні стали зразком для інших заводів концерну. «Ми пишаємося тим, –додає він, –що досягнуті результати визнані експертами міжнародного рівня, які підкреслили також унікальну організацію заводу в Європі з 20 змін, а також відмінну підготовку людей в заводській академії».

Завод в Мельфі має площу понад 1,9 мільйона квадратних метрів. З 1994, року початку виробництва, на сьогоднішній день випущено понад 6,3 мільйона автомобілів. На заводі працює в загальній складності близько 7700 робітників; 5 пресів і 2 штампувальних верстати; 860 роботів для зварювання-збірки кузовів; 54 роботи для операцій з фарбування і 278 автоматичних станцій загвинчування.

Церемонія нагородження пройде в Німеччині в листопаді цього року на конференції, організованій «Automobil Produktion» і Agamus Consult.